Systémová enzymoterapie pro odborníky
Chcete zobrazit informace, které jsou určeny výhradně odborníkům (podle § 2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, v platném znění), tedy osobám oprávněným léčivé přípravky předepisovat, nebo vydávat.
  1. Kliknutím na tlačítko "ANO" výslovně prohlašuji a potvrzuji, že jsem odborníkem, tedy osobou oprávněnou léčivé přípravy vydávat či předepisovat. V případě, že nepatříte mezi osoby oprávněné léčivé přípravky předepisovat, nebo vydávat, opusťte prosím tyto stránky stisknutím tlačítka NE.
  2. Kliknutím na tlačítko "ANO" výslovně prohlašuji a potvrzuji, že je mi známa definice odborníka. V případě, že nikoliv nebo v případě, že nepatříte mezi osoby oprávněné léčivé přípravky předepisovat, nebo vydávat, opusťte prosím tyto stránky stisknutím tlačítka NE.
  3. Pro případ, že nejsem odborníkem, pak jsem seznámen s riziky, kterým se vystavuji v důsledku možného chybného vyhodnocení informací, které jsou určeny odborníkům, přičemž tato rizika zcela akceptuji.
Přejete-li si pokračovat a tím potvrdit, že jste tímto odborníkem, stiskněte ANO.
AnoNe
Úvod pro odborníky        O firmě        Kontakty        Pomáháme druhým        Poradna        Stránky pro laiky         wobenzym.info
Literatura
1-06-1

Local Transrectal Enzymatic Treatment for Chronic Nonbacterial Prostatitis and Prostatodynia: Initial Clinical Experience

Kurt Kerbl, M.D., and *Rainer Zisch, M.D.

Department of Urology, University of Vienna, Vienna, Austria and Division of Urologic Surgery, Washington University School of Medicine, St. Louis, Missouri, U.S.A.
*Department of Radiology II, Wels Medical Center, Wels, Austria

Techniques in Urology (2000):6 (1), 22 –25.


Abstract:

We report our initial clinical experience with local transrectal application of enzymatic treatment for chronic nonbacterial prostatitis and prostatodynia in 20 patients. Using a specially designed symptom score for evaluation of subjective treatment parameters, a statistically significant improvement of symptoms was found in the areas of pain, micturition, and recreational activities. No statistically significant differences were noted in laboratory values before and after treatment. Minimal local side effects were seen in only one patient. A favorable clinical response was noted in 75% of patients, whereas the remaining 25% showed only moderate improvement of symptoms. No patient experienced complete treatment failure.
Key Words: Chronic prostatitis— Prostatodynia—Enzymes—Local therapy.

 

Datum aktualizace stránky: 19. 1. 2016
Zkrácené informace přípravků Wobenzym a Phlogenzym
Volně prodejné léky. Bez úhrady ze zdrojů veřejného zdravotního pojištění.

Inzertní stránky společnosti MUCOS Pharma CZ, s.r.o. - tel: (+420)-267 750 003